Durerile de sân – un semnal de alarmă?

Orice disconfort la nivelul sanilor poate reprezenta un adevarat semnal de alarma pentru femeile care se tem de posibilitatea aparitiei cancerului mamar. Pana la un astfel de diagnostic, orice doamna si domnisoara trebuie sa stie ca exista multe alte afectiuni care pot fi tratate foarte simplu si foarte rapid.

Asadar, primul pas pe care orice femeie trebuie sa il faca este acela de a merge cat mai repede in cabinetul unui medic ginecolog, acolo unde poate primi un raspuns profesionist. In general, durerile de san mai sunt cunoscute si sub numele de mastalgie si apar ocazional.

Orice femei se confrunta cu un astfel de diagnostic cel putin odata in viata. Disconfortul poate fi unul destul de mare si poate cauza o sensibilitate sporita a sanilor, insa nu orice durere resimtita necesita un anumit tratament.

Potrivit specialistilor in domeniu, durerile de san pot aparea in diverse situatii si circumstante. Spre exemplu, durerile care apar inaintea menstruatiei sunt perfect normale si nu ar trebuie sa ridice mari probleme.

Timp de 2-3 zile orice femeie resimte o senzatie de tensiune si o durere crescuta la nivelul ambilor sani, lucru absolut normal si deloc ingrijorator. Exista insa si dureri care pot aparea ca urmare a unei dereglari hormonale la nivelul organismului fiind nevoie de niste analize amanuntite de sange pentru a depista cauza exacta.

Durerile de san trec destul de repede, in cazul in care acestea persista si sunt suparatoare medicul ginecolog poate recomanda aplicarea unei creme antiinflamatoare sau poate prescrie un tratament cu pilule anticonceptionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *