Ce trebuie să știi înainte să înregistrezi un domeniu

În cazul în care nu ştiaţi anul trecut, 2014, a fost anul declarat videoblogging-ului însă în acest an, conform estimărilor făcute de specialişti, 2015 va fi anul blogurilor, drept urmare tot mai multe bloguri se vor deschide în acest an şi am ales să fac o listă cu câteva lucruri pe care este esenţial să le cunoşti dacă ai de gând să-ţi deschizi un blog în viitorul apropiat, şi asta dacă îţi doreşti ca blogul să fie pe un domeniu propriu (.com, .ro, .eu, .net, .info, şi aşa mai departe) şi nu pe un subdomeniu de genul (.wordpress.com, .blogspot.ro, .webs,). Acestea fiind spuse,

Numele – numele pe care îl vei folosii pentru site-ul sau blogul tău trebuie să fie unul simplu şi reprezentativ. De exemplu e mai indicat un blog cu adresa nume.ro decât numeprenume-blog.ro deoarece oamenii îl vor ţine minte mult mai uşor şi astfel numărul vizitatorilor va fi considerabil mai mare.

Domeniul – dacă aveţi de gând să publicaţi conţinut în limba română atunci este aproape esenţial ca domeniul să fie unul de românia, adică .ro deoarece motoarle de căutare vor fii mult mai prietenoase cu blogul, acesta fiind indexat mult mai repede şi usor de către Google de exemplu. Dacă ceea ce veţi publica pe blog va fi doar în limba engleză va fi mai indicat ca domeniul să fie .com. În alte cazuri aveţi şi alternative de genul .eu (europa), .info (informaţii), .net, .biz (afacere) şi aşa mai departe.

În concluzie dacă aveţi de gând să vă număraţi şi voi printre cei care vor ajuta ca anul curent, 2015, să fie declarat oficial anul blogurilor, înregistraţi-vă chiar acum un domeniu însă aveţi grijă să faceţi asta doar dacă sunteţi într-adevăr pasionaţi şi vă veţi ţine de treabă, altfel site-urile voastre vor îngroşa rândurile site-urilor inactive. Dacă alegeţi să vă implicaţi este esenţial să şi ţineţi cont se sfaturile pe care le-am dat în lista de mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *