Cairo, perla Egiptului – o destinație de văzut

Cairo este un oraș imens cu 26 de milioane de locuitori în care turiștii au posibilitatea de a vedea o mulțime de lucruri din mai multe perioade istorice (mergând de la perioada faraonică la epoca modernă, trecând prin perioada romană și perioada islamică). Iată câteva din cele mai populare atracții din Cairo.

Piramidele. Bineînțeles, nimeni nu vrea să rateze piramidele din Egipt. Piramidele sunt situate în cartierul Giza, la o jumătate de oră distanță cu mașina de centrul orașului. Îți recomandăm să mergi să le vizitezi dimineața devreme pentru a evita aglomerația.

Satul faraonic. Acest sat reconstituit te va ajuta să își faci o idee despre cum trăiau pe vremuri egiptenii. Satul este situat tot în Giza, poți petrece aici o jumătate de zi.

Muzeul egiptean. Evident, și Muzeul egiptean se află în strânsă legătură cu piramidele, prezentându-le turiștilor peste 120.000 de artefacte care au fost dezgropate din Valea Regilor și din împrejurimi. Muzeul a fost ridicat la sfârșitul anului 1800 și folosit pentru prima dată mult mai târziu, în 1902. A fost fondat de arheologul francez Auguste Mariette.

Piața Tahrir. Celebra piață a revoluției pe care o poți vedea ieșind din muzeu este scena unui număr mare de manifestații care încă au loc.

Vechiul Cairo. Cel mai vechi cartier din Cairo, situat la Mar Guirguis adăpostește monumente și biserici ce datează din perioada greco-romană.

Cairo islamic este situat în cartierul El Hussein. Aici vei găsi două moschei celebre: El Hussein și El Azhar precum și piața Khan El Khalili de unde poți achiziționa o mulțime de suveniruri, să bei o cafea într-uan din cele mai vechi cafenele din Cairo, El Fishawy și să mănânci preparate delicioase într-unul din numeroasele restaurante.

Citadela se află la o jumătate de oră de mers pe jos de Ibn Touloun și oferă o panoramă superbă asupra orașului. În zonă se mai poate vizita moscheea Mohamed Ali.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?