Baghdad Central- un serial captivant în mijlocul haosului irakian

Doi ani mai tarziu dupa prezentarea la Festivalul de la Lille, thrillerul Baghdad Central a sosit de curand pe Arte. Ne ajuta sa patrundem in mod fascinant in infernul irakian din anul 2003.

Acest serial britanic care a fost creat de catre Stephen Butchard (The Last Kingdom) ne duce deci inapoi in timp in toamna anului 2003, la cateva luni dupa interventia americana in Irak. In mijlocul haosului, fostul politist Mushin al-Khafaji (Waleed Zuaiter) isi cauta fiica studenta care nu a mai dat niciun semn de viata de 48 de ore.

Si pentru a-si proteja si cealalta fiica, care sufera de insuficienta renala, accepta sa colaboreze cu coalitia. Postul sau aflat in mijlocul zonei verzi, un loc extra-securizat din inima Bagdadului ii ofera structurile medicale necesare fiicei sale, dar si posibilitatea de a face propria sa ancheta pentru a o regasi pe cea care a disparut.

Cel mai mare atu al acestui serial este faptul ca prezinta povestea din punctul de vedere al populatiei irakiene si prin intermediul destinului crud al unei familii. La cateva luni dupa caderea lui Saddam Hussein, in capitala irakiana avem de-a face doar cu haos. Famiile se destrama, cei care colaboreaza cu coalitia sunt considerati tradatori si mai multe factiuni rezista in fata ocuparii.

Personajul central, interpretat in mod magnific de catre Waleed Zuaiter care a putut sa fie vazut deja in Homeland, incarneaza in mod perfect intreaga complexitate a situatiei.

Serialul este extrem de captivant de la inceput pana la sfarsit, cu o multime de rasturnari de situatie si cu un casting impecabil.

Este un serial emotionant, surprinzator si din ce in ce mai captivant, pe masura ce episoadele cresc la numar.

Este bazat pe romanul cu acelasi nume scris de autorul american Elliott Cola si este extrem de umanist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *